INDOSOLE ESSNTLS – The world’s most ECO-nomical Flip Flop

Tijdens een zomervakantie in Zuid-Frankrijk kwamen we in een hippe surfshop een paar mooie flipflops tegen. Niet geheel per toeval trok naast het mooie design ook de naam ons aan:INDOSOLE. Omdat de slippers daar niet in onze maat beschikbaar waren zijn we zelf opzoek gegaan naar de oorsprong van het product. Na een beetje onderzoek bleek dat naast een hippe slipper en een coole naam er ook nog een mooi bedrijf achter het product zat. De missie van Indosole sprak ons enorm aan en omdat we het ook een mooi product vinden besloten we we de ESSNTLS op te nemen in ons assortiment. Wie is INDOSOLE Het idee om banden in zolen te veranderen kwam van het Indonesische volk. Met hun vindingrijkheid hebben ze, net als vele andere culturen over de hele wereld, het afval in iets functioneels en nieuws veranderd. Samen met Indosole lukte het de ambachtelijke schoenmakers de afgelopen 10 jaar om met het handmatig transformeren van autobanden naar zolen meer dan 80.000 autobanden vanaf de stortplaats te hergebruiken. Maar gezien de exponentiële groei van industrieel afval in de wereld moest het proces worden verbeterd. INDOSOLE Introduceert SETT® (SOLE ENGINEERED TIRE TECHNOLOGY) De natuur is een ‘zero-waste’ niet-vervuilend ecosysteem en Indosole was vastberaden dit principe zo goed als mogelijk over te nemen in het productieproces. Met dit natuur-principe als maatstaf is het onze laboratoriumwetenschappers gelukt om met het vernietigen van een autoband het rubber opnieuw op te bouwen. In dit proces ‘Sole Engineered Tyre Technology’, kortweg SETT®, wordt de band verpulverd tot een fijn poeder en het opnieuw blootstelt aan natuurlijk en gerecycled rubber. Dit vormbare mengsel is de basis om een revolutie teweeg te brengen in de schoenenindustrie door het volume van gerecycled rubber te maximaliseren en zodoende een nog grotere bijdrage zal leveren aan de eliminatie van vervuiling. DE ESSNTLS-COLLECTIE Absolute transparantie: de ESSNTLS-lijn is gebaseerd op onze nieuwe SETT®-productie, wat betekent dat er geen bijproduct afval is. Hoewel het ambachtelijke proces efficiënt is, wordt er een minimale hoeveelheid band-afval geproduceerd wanneer er met de hand wordt gesneden. Met de SETT®-productie wordt elk deel van de band gecondenseerd en omgevormd tot een schoenzool. Massa Effect: massaproductie is berucht voor het genereren van winst in plaats van zorg. ESSNTLS heeft dit concept aangepakt om een ​​enorm positief effect te creëren. Indosole’s Sole Engineered Tire-technologie bewijst dat volume deel kan uitmaken van duurzaamheid op lange termijn. Bij volwaardige productie kan Indosole nu meer dan 1,5 K banden per dag besparen, wat betekent dat langdurige relaties met distributeurs een exponentiële reductie kunnen betekenen voor het storten van afval. Het proces is kwantificeerbaar, wat betekent dat het eigenaarschap van het milieu en transparantie langs de supply chain doorgegeven kan worden. The Universal Flip flop: Milieu-bewustheid is niet alleen voor de elite. Indosole heeft de universele aantrekkingskracht van de flip-flop genomen om milieu-bewustheid makkelijk te maken, zonder het kostbaar te maken. Ze spreken de relaxte levensstijl van de jongere generatie aan en helpt ze om de verschuiving naar bewuste consumptie te maken. Samen kunnen we het winkelpatroon van toekomstige generaties beïnvloeden. Als ‘s werelds meest ECO-nomische flip-flop maakt ESSNTLS het gemakkelijk om het milieu in acht te nemen, voor elke leeftijd of demografie. ESSNTLS BEWEGING Met groot enthousiasme presenteert Indosole: ESSNTLS, de schoenencollectie die deel uitmaakt van toekomstgerichte milieuoplossingen. ESSNTLS maakt onderdeel van de missie van Indosole om het meest verantwoordelijke schoenfabricant van de wereld te worden. bekijk de video en wordt net zou enthousiast als wij. Onze ESSNTLS collectie kan je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *