AVG – Algemene verordening gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt in werking op 25 mei 2018. De AVG is een gestandaardiseerd raamwerk voor gebruiker gegevensbescherming dat in heel Europa actief is en verplichtingen oplegt aan organisaties, zoals PROdurance, die de persoonsgegevens van mensen in de Europese Economische Ruimte verwerken.

In deze blog wordt kort uitgelegd wat PROdurance doet om te werken aan naleving van AVG.

Ten eerste verbeteren we onze transparantie door ons Privacybeleid bij te werken om de informatie te achterhalen die we over onze gebruikers verzamelen, hoe we die informatie gebruiken en veilig houden. Als u PROdurance blijft gebruiken nadat we deze updates hebben geïntroduceerd, betekent dit dat u akkoord gaat met dit nieuwe beleid.

Ten tweede, we erkennen dat het belangrijk voor u is om uw informatie te beheren, dus investeren wij in functies die u zullen helpen om gemakkelijk enkele van uw gegevens binnen PROdurance te beheren en te openen. We zullen meer informatie over deze functies verstrekken zodra deze beschikbaar komen.

Ten derde, omdat we sommige externe leveranciers (bijvoorbeeld webhosting-services) gebruiken om PROdurance beschikbaar te maken, zijn we bezig met het beoordelen van deze contracten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de toepasselijke wetgeving, inclusief AVG. Momenteel voldoet onze webhost partij voor zover van toepassing aan haar deel van de AVG. Daarnaast zorgen wij er persoonlijk voor dat onze website aan de laatste veiligheidseisen voldoet.

Ten vierde erkennen we dat de bescherming van uw gegevens ons impliceert, dus we verbeteren onze interne controles op het gebied van de toegang van medewerkers tot gegevens- en gegevensbeveiligingsincidenten.

Geen van deze stappen zal waarschijnlijk van invloed zijn op de manier waarop u PROdurance bezoekt en gebruikt.

Voor ondersteuning met betrekking tot alles wat met AVG te maken heeft, inclusief hoe u uw persoonlijke gegevens met betrekking tot PROdurance kunt openen, inspecteren, bijwerken en verwijderen, kunt u een e-mail sturen naar info@produrance.nl of via het contactformulier.