Cheryl vertelt: Swiss Open, NOC*NSF en Roermond

Hoi allemaal,

Drie weken geleden was ik in Zwitserland voor de Swiss Open. Ik heb daar twee keer de kwartfinale gehaald. In de damesdubbel hadden we de eerste twee rondes niet veel tegenstand. Toch moet je het nog altijd laten zien dat je de sterkste bent. Dat lieten we overduidelijk zien. We hadden een goede focus en waren goed gedisciplineerd om zo snel mogelijk te winnen. Zo verspeelden we het minste energie. In de kwartfinale moesten we tegen een sterk koppel uit Japan. Er zaten hele goede rally’s tussen. We maakten echter een aantal kleine foutjes. Jammer genoeg net geen winst.

In de mix hadden we in de eerste twee rondes twee keer een driesetter. Dit kwam vooral omdat we de eerste set precies speelden hoe de tegenstander het wilde. In de sets erna kwamen we met een beter game plan en versloegen we beide wedstrijden. In de kwartfinale verloren we in twee sets. We speelden ook hier goed, maar nog niet vast genoeg om niet de gemakkelijke foutjes te maken.

Sinds kort ben ik begonnen met een diëtiste vanuit NOC*NSF. Zij kijkt met name naar mijn dagelijkse basisvoeding en wat ik nog extra nodig heb om optimaal te kunnen presteren. Dit in samenwerking en met het schema van PROdurance haal ik zo het beste uit mijn training en wedstrijd. Ik neem de EnergySource 4:1 direct na een zware training ivm de aanvulling van de eiwitten om sneller te kunnen herstellen. Mijn favoriete smaak is Citrus. Dat is namelijk lekker fris

Ik heb voor PROdurance een filmpje gemaakt en waarin ik heb laten zien hoe en wanneer ik hun sportvoeding gebruik. Dit filmpje hebben ze onder andere gebruikt bij de presentatie voor de trainers van de BTF (Badminton Topsport Flevoland) de badminton academy waar PROdurance mee samenwerkt.

Drie weken geleden ben ik nog samen met Remo en Hurly op zondag naar Roermond Limburg. We hebben daar een dagje promotie gedaan van het product ZERO, bij de Limburgse Jeugd Kampioenschappen badminton. In het begin ging het nog erg stroef aangezien de spelers niet uit zich zelf naar de stand kwamen om te proeven. Nadat we een rondje hadden gelopen kwamen er al wat meer spelers proeven en hun bidon vullen als ze moesten spelen. Verder hebben we nog een goed gesprek gehad om vaker op toernooien te kunnen promoten/staan met PROdurance.

Aankomende maand ben ik veel weg. oftewel bijna 5 a 6 weken achter elkaar weg.

Planning:

  • 6-11 maart German Open
  • 14-18 maart All England
  • 20 maart kwartfinale met competitie in Denemarken met team Vendsyssel
  • 26 maart 2de kwartfinale met competitie Denemarken met team Vendsyssel
  • 27maart – 1 april Orléans Master (frankrijk)
  • Daarna is de opbouw naar het EK waarvoor ik ben geselecteerd in de damesdubbel en de gemengddubbel
  • Het Europees Kampioenschap is van 24 – 29 april

Volgende keer keer beschrijf ik mijn ervaringen van de All England 2018. Ik heb zin in dit prachtige en prestigieuze toernooi.

Tot de volgende keer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *